Ontwerp en Beplantingsplan

Ontwerptekening met ondersteunende beplanting , bestrating en details.

Uw wensen worden naar aanleiding van de tuinronde en een wensenlijst geïnventariseerd. Ik meet daarna de tuin in en met deze gegevens ga ik in de studio aan de slag. Na enkele weken ontvangt u het ontwerp op schaal met de daarbij behorende uitleg. We bespreken dit ontwerp en de eventuele wijzigingen wordt op tekening aangepast.

Ook vindt u op deze overzicht tekening de basisbeplanting , waar komen bomen, hagen, borders e.d die het ontwerp in grote mate ondersteunen. Eveneens materiaal advies, en naar wens een matenplant.

Wélke planten , heesters of bomen is nog niet bepaald. Dit kan voor uzelf een uitdaging zijn! Dan is wellicht beplantingsadvies voldoende . U krijgt een lijst met geschikte planten, heesters en bomen, zodat u zelf een keuze en borderschikking kunt gaan maken. Kosten € 105,-    Of wilt u ook dát liever uit handen geven? Dan kan ik voor u een uitgewerkt beplantingsplan maken. ( zie Beplantingsplan)

Omdat ik onafhankelijk ontwerp is het ontwerppakket en het beplantingsplan zo samengesteld dat zowel de doe-het-zelver als de door u gekozen hovenier of stratenmaker met de tekeningen uit de voeten kan. Wel kan ik u doorverwijzen naar ervaren vakmensen op dit gebied.(zie links) Om die reden maak ik geen prijsofferte wat betreft de aanleg en materiaal kosten. Indien u wenst, nemen we samen met u en/of de door u gekozen hovenier of stratenmaker het ontwerp door.

Kosten voor dit Tuinontwerp:

Voorbereidingskosten €  105,-

0-250 m²                            € 155,-

250-500m²                        €  275,-

500-750m²                        € 315,-

750- 1000m²                     € 345,-

boven de 1000m²             € 425,-

Matenplan                        €105,-

Beplantingsplan

Wensen en mogelijkheden

In het beplantingsplan worden uw wensen en mogelijkheden die de tuinplek biedt opgenomen. Het kan gaan om een geheel nieuw beplantingsplan in een nieuw ontwerp, tot een plan voor slechts een klein gedeelte van een bestaande border. Misschien wilt u beplanting hergebruiken en aanvullen met nieuwe soorten.

Als het om een klein geheel gaat, kan dit tijdens een “Tuinadvies” bezoek.

Gaat het om een groot aantal m², of om een geheel nieuwe beplanting, dan is dit uitgewerkte beplantingsplan de meest wenselijke oplossing.

Ik inventariseer de eventueel aanwezige beplanting en vul deze aan met o.a uw favorieten, tot een mooie compositie.
Enkele weken later krijgt u;
– Een overzichtstekening waarop met cijfers en letters wordt aangegeven welke boom, heester of plant waar komt te staan.
– Een mapje met alle gebruikte beplanting met de wetenschappelijke Latijnse naam met foto’s, zodat u er zeker van bent dat u de juiste plant aankoopt. Verder worden daarin de bloeitijd, hoogte, kleur, aantallen en de bijzonderheden van iedere plant vermeldt. Natuurlijk ook nuttige onderhoud tips .

Kosten beplantingsplan voor een border:
Voorbereidingskosten € 105,- Daarbij wordt € 9,50 per m² beplantingsontwerp in rekening gebracht, tot een maximum van de ontwerpprijs. Laat u een beplantingsplan maken in combinatie met een tuinontwerp , dan vervallen de voorbereidingskosten.

Nazorg

Ik laat me graag door u uitnodigen om na realisatie samen de beplanting te bekijken . We maken tevens van deze gelegenheid gebruik om de vragen die er dan zijn te beantwoorden.

Aan dit bezoek zijn geen kosten verbonden