Workshop / Tuinontwerpdag

Tuinontwerpdag

exclusief en individueel

Een tuinontwerpdag vindt plaats bij u thuis. Zo hebben we de tuin ‘bij de hand’ en kan de tekening aan de praktijk worden getoetst. Het is een dag waarin hard gewerkt wordt en we er naar streven, uw tuinidee; in combinatie met mijn ervaring, vorm te geven. Zodat er aan het eind van de dag een harmonieus en functioneel basisplan voor uw tuin ligt. Aandacht voor de beplanting die het ontwerp in belangrijke mate zal gaan ondersteunen is er ook. Eveneens is hergebruik van de bestrating en beplanting iets wat in het plan meegenomen wordt als u dat wenst. Wacht ook nog even met het ruimen van uw tuin tot het nieuwe plan klaar is. Een bestaande boom of heester zou zomaar verrassend mooi in uw nieuwe ontwerp tot zijn recht kunnen komen. Natuurlijk komen er op deze dag ook heel veel leerzame tips en wetenswaardigheden; gericht op uw tuin/plan voorbij.

Wanneer kiest u voor een tuinontwerpdag.
Als het om een grote tuin gaat +/- vanaf  1000m2 ; Een tuin waar volwassen bomen, heesters en beplanting in staat en waar u graag een nieuwe uitstraling aan zou willen geven. U heeft de tuin vergroot en het nieuwe deel wilt u er mooi op aan laten sluiten . etc.  Het is een heel tijdrovend karwei om dit soort tuinen in kaart te brengen. Tijdens deze tuinontwerpdag met de tuin bij de hand werken we daarom heel praktisch systematisch de tuin door, en hopen zo aan het eind van de dag een heel eind in de juiste richting te zijn gekomen. Waarbij een goede en harmonieuze tekening achter blijft waarmee u gelijk aan de slag kunt. Maar een geheel nieuwe tuin ontwerpen in een tuinontwerpdag is ook een mogelijkheid.

Ik kom vóór de Tuinontwerpdag een kijkje nemen en krijgt u alvast een lijst met aandachtspunten , zodat u uw tuinwensen kunt gaan inventariseren.

Hoe ziet de dag eruit:
9.30 uur  Informatie doornemen
10:00 uur 1e Ontwerpronde
12:30 uur Pauze
13:00 uur 2e Ontwerpronde
15:00 uur Pauze
15:15 uur 3e Ontwerpronde
16:00 uur Nabespreking & tuinrondje
16.30 uur Einde

Kosten voor deze Tuinontwerpdag
Inclusief voorbereidingsbezoek € 385,=

Workshop Tuinontwerpen

De ‘Workshop Tuinontwerpen’ biedt uitkomst voor de tuinliefhebber die graag meer ontwerpinzicht wil krijgen, en met een deskundige de eigen tuin wil ontwerpen. Een workshop bestaat uit twee dagdelen van elks 2 uur en een bezoek in de tuin van de deelnemer(ster).U kunt individueel , maar ook met meer een workshop volgen.

In het eerste dagdeel komt het maken van een plattegrond en het inventariseren aan de orde,met aandachtspunten voor een goed basisontwerp,met tips en wetenswaardigheden, waardoor u voor uzelf al begint te filteren wat voor uw tuin wel of niet bruikbaar is.

Na deze 1e les maakt u thuis vervolgens een plattegrond waarop we in de 2e les daadwerkelijk gaan ontwerpen. Met uw, inmiddels samengestelde verlanglijst hebben we de ingrediënten waarmee we aan de slag gaan. Mijn streven is dat de deelnemer met een goed basisontwerp de workshop verlaat.

Ook de beplanting die het ontwerp in belangrijke mate zal ondersteunen komt aan bod. Eveneens advies over de invulling van de borders. IMG_4815Na deze tweede les kunt u in uw tuin aan de slag.
Het tuinbezoek in uw tuin is bedoelt om u tijdens de realisatie nog even voort te helpen, maar mag ook tussen de beide workshoplessen gebruikt worden.

Kosten workshop tuinontwerpen
De workshop kost € 300,-

2 dagdelen;  inclusief adviesbezoek ,thee-koffie en papier.